Webshop

Informatie

Jong Telstar Vrouwen in de startblokken

Eind mei is bekend geworden dat Telstar Vrouwen met een team gaat deelnemen aan de beloften competitie van de KNVB. Deze competitie is het voorportaal voor de Eredivisie Vrouwen, een gekoesterde wens van Telstar en de initiatiefnemer, de stichting Vrouwen Voetbal Kennemerland. Staf en team zijn nu bekend.

Samenstelling staf Jong Telstar Vrouwen

De staf van de Telstar Vrouwen begint vorm te krijgen. De naam van de trainer was al bekend: Met Hans de Winter is een ervaren trainer in huis gehaald. De uit Beverwijk afkomstige De Winter is trainer van de Telstar Vrouwen Academie, een voortzetting onder een nieuwe naam van zijn Haarlemse Meiden Voetbalschool. Marelle Worm wordt assistent-trainer. Deze veelbelovende coach gaat dit combineren met haar functie als hoofdcoach van de Vrouwen bij DSS in Haarlem die komend seizoen in de Topklasse spelen. Bob Beentjes versterkt de Jong Telstar Vrouwen als keeperstrainer. Hij heeft al vele jonge keepsters succesvol op weg geholpen naar de top.

Vanuit Kenamju gaan Kirsten Hillebrand en Fenna Uittenbogaard samen de fysiotherapie verzorgen. Lisa Holtslag is als de voedingsdeskundige verbonden aan het team. Femke Lobach gaat zich als mental coach richten op de mentale weerbaarheid van het team. Telstar Vrouwen is nog op zoek naar een grensrechter en een teammanager.

Samenstelling Team Jong Telstar Vrouwen

Een van de belangrijkste ambities van de Telstar Vrouwen, naast de ambitie om Eredivisie te spelen, is zorgen voor ontwikkeling van voetbaltalent in de regio en het bieden van perspectief in het realiseren van voetbaldromen. Telstar Vrouwen trainer Hans de Winter is dan ook erg tevreden met de samenstelling van het team.

De namen van het eerste Jong Telstar Vrouwen team maken we met trots bekend: Kyra Bommels, Puck Donker, Nina Doornweerd, Isa Gomez, Magenta Jansen, Stephanie Kemper, Ines Kraefft, Lune Miedema, Rachel van Netten, Sharon van Opzeeland, Pauline van de Pol, Jasmijn Resink, Lala Saenkla, Floor Spaan, Lieke Vis, Anna van der Vlist, Lize de Vries, Mercedes Wiegel, Janne van Wingerden. Britt van Santen en Nienke Wierda zullen hun revalidatie bij Telstar voortzetten terwijl ze ook blijven spelen bij DSS. Alle speelsters introduceren zichzelf de komende weken op Instagram.

Hans de Winter ziet zijn ploeg steeds meer vorm krijgen. “We zijn zeer tevreden met de selectie zoals we die nu hebben. Wij zullen het komende seizoen met representatief elftal in de Beloften competitie stappen. In het Telstar stadion zullen mooie en spannende wedstrijden te zien zijn van de Witte Leeuwinnen tegen Ajax, PSV, Feijenoord, Twente enzovoort. Nu maar hopen dat we in september de competitie weer op kunnen starten, zodat wij onze speelster, ons team in actie kunnen tonen”.

 

 

Interview met Andries Jonker en Anton Jansen over de terugkeer van de witteleeuwinnen

Telstar zal vanaf het komende seizoen wederom vertegenwoordigd zijn in het vrouwenvoetbal. Onder de naam Jong Telstar Vrouwen is deze week overeenstemming bereikt over het toetreden met een team tot de Belofte competitie Vrouwen, het voorportaal van de Eredivisie Vrouwen. Het team zal bestaan uit talentvolle speelsters onder de 20 jaar. Het is wederom een vinkje op de lijst van doelstellingen die Telstar in haar beleidsplan uitsprak en is mogelijk gemaakt door de inzet van verschillende personen die al jaren vrijwillig werken aan het opleiden van regionaal voetbaltalent en geknokt hebben om de Witte Leeuwinnen te laten terugkeren in het Telstar Stadion. Jong Telstar Vrouwen zal onder andere Ajax, Feyenoord en PSV ontvangen. Lees meer

 

 

Witte Leeuwinnen keren terug op Schoonenberg

Telstar zal vanaf het komende seizoen wederom vertegenwoordigd zijn in het vrouwenvoetbal. Onder de naam Jong Telstar Vrouwen is deze week overeenstemming bereikt over het toetreden met een team tot de Belofte competitie Vrouwen, het voorportaal van de Eredivisie Vrouwen. Het team zal bestaan uit talentvolle speelsters onder de 20-jaar. Het is wederom een vinkje op de lijst van doelstellingen die Telstar in haar beleidsplan uitsprak en is mogelijk gemaakt door de inzet van verschillende personen die al jaren vrijwillig werken aan het opleiden van regionaal voetbaltalent en geknokt hebben om de Witte Leeuwinnen te laten terugkeren in het Telstar Stadion. Jong Telstar Vrouwen zal onder andere Ajax, Feyenoord en PSV ontvangen in het Telstar Stadion.

“Dit is waar veel talentvolle meiden uit de regio jarenlang hard voor getraind hebben” zegt Anton Jansen, vicevoorzitter van het bestuur van de stichting Vrouwen Voetbal Kennemerland. “Het uitzicht op top voetbal voor vrouwen in de regio motiveert meiden om zich verder te ontwikkelen en zal nog meer meiden doen besluiten te gaan voetballen. Samen met meer dan 20 vrouwenvoetbalclubs in de regio, de KNVB en met één van de beste voetbal opleidingen voor meiden, de Telstar vrouwen Academie onder leiding van Hans de Winter, hebben we naar dit resultaat toegewerkt. De komende jaren gaan we genieten van vrouwenvoetbal op hoog niveau in Velsen Zuid”.

Ook technisch directeur Andries Jonker ziet een terugkeer van de Witte Leeuwinnen als een positief signaal. “Absoluut. We willen met Telstar iedereen aanspreken. Een thuis zijn voor topsport voor zowel mannen als vrouwen. Het feit dat wij dit nu op deze manier kunnen realiseren zorgt er voor dat ook de regio ziet dat wij onze ambities niet alleen op papier uitspreken, maar ook daadwerkelijk deze ambities waarmaken. Dat de regio ook zit te wachten op deze toevoeging moge duidelijk zijn. Telstar kan in de huidige situatie niet zomaar een extra elftal toevoegen. Deze toevoeging aan Telstar is dan ook te danken aan de stichting vrouwenvoetbal Kennemerland en aan diverse externe partijen die daarmee een enorme boost geven aan het vrouwenvoetbal in de regio en Telstar. Ik kijk er naar uit om de Witte Leeuwinnen te verwelkomen.”

Vooralsnog is er geen eerste elftal wat de Telstar vrouwen zal vertegenwoordigen in de Eredivisie. Die ambitie is echter wel uitgesproken. Stap voor stap wil Telstar de komende jaren toewerken naar een plaats in de Eredivisie Vrouwen.